Legkedveltebb bejegyzések

Windows 10 Tipp – OneDrive végleges kikapcsolása

By MISIKEX 3 évvel agoNo Comments
Home  /  PC Tuning  /  Windows 10 Tipp – OneDrive végleges kikapcsolása
winsows-10-tips

A Windows 10-el megérkezett a rendszerbe integrált OneDrive, ami egy felhőtárhely, amire ki tudsz menteni dolgokat, és azt egy mobilról, vagy weben bármikor elérhetsz. Viszont ha te nem használsz ilyet, vagy más programot használsz erre a célra Pl.: GoogleDrive, iCloud Drive, Dropbox, stb… akkor teljesen felesleges a OneDrive futtatása, vagy használata.

Erre az esetre leírok néhány lépést, amivel ki tudod kapcsolni a rendszerből a OneDrive-t, és eltüntetni az ikonját fájlkezelőből.

Menj a Start->majd kezd el gépelni, hogy “gpedit.msc“. indítsd el, és navigálj a következő helyre:

Felügyeleti sablonok->Windows-összetevők->Onedrive. Itt kattints 2x a “A OneDrive fájltárolására való használatának letiltása” opcióra, majd a megnyíló ablaknál tedd át a “Nincs konfigurálva” opciót a “Engedélyezve” opcióra. Alkalmazd, majd OK.

Ezek után töltsd le, és futtasd az alábbi registry kulcsot, amivel eltünteted a fájlkezelőböl a OneDrive fület. (Értelemszerűen mindenki a neki megfelelőt futtassa. 32bit/64bit)

disable-onedrive.zip

Majd végül az asztalok megkeresed a OneDrive ikonját, jobb klikk Beállítások->Beállítások-> És itt kiveszed a pipát a “A OneDrive automatikus indítása a Windowsba történő bejelentkezéskor” opciót.

Végezetül újraindítod a gépet, és kész.

Categories:
  PC Tuning, Program tippek
this post was shared 0 times
 1700

Leave a Reply

Your email address will not be published.