Legkedveltebb bejegyzések

Windows 10 Tipp – Nincs szükség az illesztőprogramok aláírásának megkövetelésére

By MISIKEX 3 évvel agoNo Comments
Home  /  PC Tuning  /  Windows 10 Tipp – Nincs szükség az illesztőprogramok aláírásának megkövetelésére
winsows-10-tips

Nem mindenki hallotta ezt a kifejezést, hogy “Nincs szükség az illesztőprogramok aláírásának megkövetelésére“, vagy angol megfelelőjére “Disable driver signature enforcement“. Ez egy olyan funkció, amivel lehetőséged van telepíteni, vagy futtatni olyan eszközöket, amiknek a drivere nincs megfelelően aláírva, tehát annak eredetiségét nem tudja a Windows garantálni.

Ilyenkor régi rendszereken felugrott egy ablak, hogy nem megbízható a telepíteni kívánt illesztőprogram, szeretném-e telepíteni, vagy nem. Sajnos ez a felugró ablak Windows 10 RS1-től (1607 BUILD-tól) már megszűnt, és ha akarod ha nem, letilt  minden drivert, ami nincs megfelelően aláírva.

Ilyenkor jönnek a gondok. Nem tudod szinkronizálni az iPhone-od, iPad-od. Nem ismeri fel a Razer fülest, billentyűzetet, vagy hasonló problémák, amikre nem tudsz megoldást találni.

Van egy ideiglenes opció, amivel egy-egy indításnál ki lehet ezt az aláírás ellenőrzést kapcsolni, viszont így minden gép indítás után, speciális újraindítást kell végezni, ami egy valag időt, és türelmet igényel, vagy itt a végleges megoldás, amit alább találsz.

Mindenek előtt be kell menni a BIOS-ba. A BIOS-hoz való bejutáshoz, gép indításánál rögtön kell nyomkodni a “F2”, vagy “F12”, vagy “DEL” gombokat. (minden alaplapgyártónál más!) Ha nem jutottál be, akkor a Windows betöltése után menj a Start->Gépház (Kis fogaskerék ikon a kikapcsoló gomb felett rögtön)->Frissítés és biztonság->Helyreállítás->Speciális rendszerindítás. A következő képernyőn válaszd a: Hibaelhárítás->Speciális lehetőségek->Az UEFI-vezérlőprogram beállításai->Újraindítás. Ezek után újraindul a gép, és beléptet automatikusan a BIOS-ba. Miután bejutottál, keresd meg a “Secure Boot” opciót, és kapcsold ki. Új gépeknél mindenképpen megtalálható ez az opció, régebbi gépeknél pedig nem biztos, de azért nézz körül bent. Tehát meg kell keresni, és ki kell kapcsolni a Secure Boot-ot, majd elmenteni a beállításokat.

Gép újraindítása után megnyitsz egy CMD-t rendszergazdai tulajdonságokkal. (Start->Itt elkezded gépelni, hogy “CMD” ->Fent megjelenik a “Parancssor“, jobb klikk rá, majd “Futtatás rendszergazdaként“)

A megjelenő ablakba bemásolod az alábbi parancsot:

bcdedit.exe /set nointegritychecks on

Ha a parancs futtatása után hibát dob, akkor nem kapcsoltad ki a Secure Boot-ot.

Ha későbbiekben szükséged lenne a funkció visszaállítására (Biztos nem lesz rá szükség) akkor az alábbi paranccsal tudod újra aktiválni:

bcdedit.exe /set nointegritychecks off

A legérdemesebb már a gép első indításánál elvégezni ezt, mivel akkor teszel fel minden drivert. Tehát a gép újratelepítése után elsőként végezd el ezt a műveletet, így minden drivert fel fog tenni hiba nélkül, és a későbbiekben sem lesz problémád.

Categories:
  PC Tuning, Program tippek
this post was shared 0 times
 400

Leave a Reply

Your email address will not be published.