Legkedveltebb bejegyzések

Kiszivárgott az Nvidia még az eddigieknél is olcsóbb új videókártyája

By MISIKEX 3 évvel agoNo Comments
Home  /  Hardver hírek  /  Kiszivárgott az Nvidia még az eddigieknél is olcsóbb új videókártyája
nvidia-gtx-1050

Bár az Nvidia idén bejelentett új, 10-es sorozatú GeForce kártyái már eleve jóval szerényebb árcímkével érkeztek, mint elődeik, a cég még egy ezeknél is kedvezőbb árú videókártya kiadását készíti elő. A GTX 1050 testvéreihez hasonlóan egy új, Pascal-alapú chipre fog épülni, de előbbieknél is kevesebbet kell majd érte a kasszánál hagyni.

Az új kártya részletei a Benchlife szellőztette meg, ami egy, az állítólagos GTX 1050-nel működő konfiguráción készült GPU-Z képernyőmentést közölt. Ebből kiderül, hogy az új kártya 768 CUDA maggal és 128-bites memóriaeléréssel fog érkezni, de órajelei is el fognak maradni nagyobb társaitól.

geforce-gtx-1050-gpu-z-benchlife

A legközelebbi rokon GTX 1060 kicsit több, mint 1.7 GHz-es boost órajelével szemben ugyanis ő maximum csak 1.4 GHz-en fog pörögni, és a DDR5 memóriát is csak 1.3 GHz körüli frekvencián fogja meghajtani. Tárból egyébként 4 GB volt a tesztelt modellen, ami duplája az előd GTX 950 mindössze 2 gigabájtjának.

Az új videókártya fogyasztása nem ismert, de valószínűnek tűnik, hogy a GTX 950-hez hasonlóan nem kell majd kiegészítő tápcsatlakozót kötni rá. Ha ez így lesz, az azt jelenti, hogy a kártya áramfelvétele 75 Watt alatt marad majd még a legerősebb terhelés mellett is.

A GTX 1050 megjelenése és ára nem ismert, de előbbi vonatkozásában októberrel, míg utóbbi esetében 200 dollár alatti árral érdemes számolni. Az ügyben persze értelemszerűen az Nvidia fogja majd a végleges szót kimondani.

– pcforum.hu

Category:
  Hardver hírek
this post was shared 0 times
 100

Leave a Reply

Your email address will not be published.