Legkedveltebb bejegyzések

Jön a YouTube Go, ami segít spórolni a mobil adatforgalmon

By MISIKEX 3 évvel agoNo Comments
Home  /  Szoftver hírek  /  Jön a YouTube Go, ami segít spórolni a mobil adatforgalmon
youtube-go

Valószínűleg nem lövünk nagyon mellé, ha azt állítjuk, hogy az okostelefon-felhasználók döntő többsége rendszeresen néz YouTube-videókat a készülékén. Ez azonban nincs túl jó hatással az adatforgalomra, főleg, ha egy kisebb mobilinternet-csomaggal rendelkezünk.

Ahogy egyre több a különböző multimédiás tartalom az interneten, úgy használunk egyre több adatforgalmat az okostelefonjainkon. Ez nem is lenne probléma, ha a szolgáltatók is felismernék a helyzetet, és jóval nagyobb csomagokat – sőt, akár korlátlan adatforgalmat – kínálnának az előfizetésekhez, ez azonban sajnos sok helyen, köztük Magyarországon sincs így. A Google erre próbál megoldást találni a YouTube Go nevű appal.

Igaz, ők nem elsősorban hazánkra gondoltak amikor belekezdtek a fejlesztésbe, hanem a fejlődő országokra, azok között is elsősorban Indiára. Johanna Wright, a YouTube egyik alelnöke egy blogbejegyzésben ír indiai útjáról, amikor is rádöbbent, hogy a mobilinternet-lefedettség finoman szólva sem hibátlan az országban, ráadásul az előfizetéseket sem igazán engedhetik meg maguknak az ott élő emberek. Ettől függetlenül ők is nagyon szeretik a YouTube-videókat: a bollywoodi filmeket, a krikettmeccseket és a vicces vlogokat.

YouTube GO

Innen jött az ötlet, hogy fejlesszenek egy olyan YouTube-appot, amivel áthidalható a rossz mobilinternet-kapcsolat, vagy az előfizetés hiánya. Ez lesz a YouTube Go, ami első körben Indiában jelenik majd meg, de a cég később elérhetővé teszi majd az Egyesült Államokban és Európában is – igaz, konkrét dátumról egyik esetben sem esett még szó. Az alkalmazás négy fő funkcióval segít a korábban említett problémákon.

Először is, letölthetjük a készülékünkre a YouTube-videókat, sőt, akár a különböző minőségek közül is választhatunk majd (az app azt is megmutatja, mennyi helyet foglalnak a különböző verziók). Másodszor, azt is látjuk, hogy mennyi adatforgalomra lesz szükségünk ahhoz, hogy streameljük az adott videót. Harmadszor, ahelyett, hogy egy videóra koppintva egyből elindulna a letöltés a háttérben, először csak egy GIF-et mutat az alkalmazás, ami pár képkockát jelenít meg a videóból, így eldönthetjük, hogy tényleg meg akarjuk-e nézni. Végül pedig át is küldhetjük a letöltött videókat egy másik készülékre, amihez természetesen nem lesz szükség internetkapcsolatra.

– imagazin.hu

Category:
  Szoftver hírek
this post was shared 0 times
 100

Leave a Reply

Your email address will not be published.